Wanneer kan je het beste een incassobureau inschakelen?

Incassobureau inschakelenHoewel er geen wettelijke termijnen bestaan die bepalen wanneer een incassobureau in de arm mag worden genomen, is het niet raadzaam om de verhoudingen direct op scherp te zetten. Een incassobureau inschakelen betekent immers vrijwel altijd dat de relatie met je klant blijvende schade oploopt. Toch is het raadzaam om ook de andere kant voor ogen te houden; moet je een wanbetaler perse in je klantenbestand willen houden? Het advies is dan ook om goed voor ogen te houden wanneer het tijd wordt om een incassobureau op de zaak te zetten.

Schakel ons vandaag nog in >

Niet over één nacht ijs

Sowieso kan dit niet vóórdat je je klant in gebreke hebt gesteld. In gebreke stellen betekent niets meer of minder dan duidelijk en onomwonden aangeven dat je er genoeg van hebt: je schrijft een brief dat je klant ondanks eerdere betalingsherinnering(en) nog steeds niet betaald hebt en geeft aan binnen een x termijn (minstens 14 dagen) een betaling te willen ontvangen, daar je anders overgaat tot incassomaatregelen. Geef ook duidelijk aan dat alle daaruit voortvloeiende kosten voor rekening van de debiteur zijn.

Tijdig inschakelen

Schakel een incassobureau inOok een incassobureau inschakelen? Het is raadzaam om niet al te lang te wachten met het inschakelen van een incassobureau (zowel zakelijk als particulier). Openstaande vorderingen kunnen immers verjaren, zodat je na die tijd naar je zuurverdiende geld kan fluiten. De wettelijke verjaringstermijn voor een vordering bedraagt vijf jaar. Dat betekent echter niet, dat je vier jaar achterover kan gaan wachten in de hoop dat de debiteur alsnog aan zijn of haar betalingsverplichtingen wil voldoen: hoe eerder je een invordering start, hoe groter je kans om succesvol verhaal te halen.

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van verschillende incassobureaus bij jouw in de buurt. Dit werkt heel eenvoudig. Je ontvangt meerdere offertes om te vergelijken en kiest de partij die bij je past!

Gratis, zonder enige verplichting meerdere offertes!

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Probeer zo volledig mogelijk het formulier in te vullen
  • Na verzending  ontvangen verschillende incassobureaus in jouw regio de aanvraag
  • Op basis van deze aanvraag maken de incassobureaus een offerte op maat
  • Je ontvangt van verschillende incassobureaus een offerte (geheel vrijblijvend)
  • Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op handelswijze
  • Deze dienst is kosteloos en vrijblijvend, je zit nergens aan vast

Kosten incassobureau inschakelen

Kosten_incassobureau_inschakelenUiteraard kost het inschakelen van een incassobureau geld: de medewerkers van het incassobureau in kwestie leveren immers ook niet van de lucht, en willen dus gewoon voor hun diensten betaald worden. Bij een incassobureau dat werkt op basis van no cure, no pay betaal je pas na afloop van een succesvolle incasso. De kosten worden in dat geval geheel of gedeeltelijk direct verhaald op de debiteur. De hoogte van deze kosten varieert, maar bedraagt in de meeste gevallen 15% van het totaal van de vordering. Hogere kosten mogen niet in rekening gebracht worden bij de debiteur. Wil je weten hoe deze kosten exact berekend worden? Lees dan het artikel incassokosten berekenen, hier wordt exact uitgelegd hoe jezelf de hoogte van deze kosten kan berekenen.

Het kiezen van een incassobureau

De kogel is door de kerk: je gaat een incassobureau inschakelen. Maar welk? Het kiezen van een incassobureau is immers voor de meeste mensen niet bepaald een dagelijkse bezigheid. Uiteraard kan je besluiten om je alleen te richten op incassobureaus die bij jou en/of je onderneming in de buurt gevestigd zijn. Maar misschien is het ook raadzaam om, indien mogelijk, te kiezen voor een incassobureau dat lid is van de NVI, de Nederlandse Vereniging Incasso-ondernemingen. Van een bureau dat hierbij aangesloten is, weet je zeker dat het zich aan alle regels en wetgeving omtrent incasso houdt. Verder kan je ook met 1 simpel formulier, geheel vrijblijvend, meerdere offertes te gelijk ontvangen, vul het formulier hier in.

Offerte aanvragen >

(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

1 gedachte over “Wanneer kan je het beste een incassobureau inschakelen?

  1. Goede informatie met betrekking tot het inschakelen van een incassobureau. Alhoewel je altijd hoopt dat het niet zover hoeft te komen. Niemand wilt een incassobureau -of erger nog- deurwaarder inschakelen of achter zich aan hebben.

Een reactie plaatsen