Incassobureau ook voor kleine bedragen

Incassobureau voor kleine bedragenZo eens een keertje de rekening van het waterbedrijf vergeten, dat overkomt de beste, nietwaar? En ach, het gaat meestal om kleine bedragen, dus een incassobureau zal niet al te snel ingeschakeld worden… Toch? Mis! Een incassobureau kan ook worden ingeschakeld om kleine bedragen te innen. Een extra nadeel is het feit, dat de incassokosten in dat geval al snel onevenredig hoog oplopen. Zoals je in de tekst over incassokosten kan nalezen, is het minimumbedrag aan incassokosten vanaf 1 juli 2012 bepaald op 40 euro. Een niet tijdig betaalde lage rekening kan dus alsnog behoorlijk oplopen.

Een incassobureau, ook voor kleine bedragen

Heb je als ondernemer een kleine vordering openstaan, dan zal je in de regel de nodige twijfels hebben over de inschakeling van een incassobureau. Ook het inschakelen van een incassobureau kost immers geld, en wat als er bij de debiteur niets te halen valt? Dan ben je niet alleen een stukje omzet kwijt, maar draai je ook nog eens op voor de kosten van het incassobureau. Veel ondernemers, vooral kleine zelfstandigen, vinden dit een te groot risico en laten de vordering dus op dat moment maar voor wat ‘ie is. Met de komst van de no cure, no pay-formule is hierin verandering gekomen. Wanneer de schuldeiser kiest voor een incassobureau dat no cure, no pay-service biedt, loopt hij of zij geen enkel risico op te draaien voor de incassokosten: als er niets te halen valt bij de debiteur, heeft het incassobureau ook geen inkomsten.

Een incassobureau op kleine bedragen zetten, is dat rendabel?

Natuurlijk kost het tijd, geld en moeite om een incassobureau in de arm te nemen. Toch wordt dit vaak gedaan, ook voor kleine bedragen. De belangrijkste reden hiervoor is simpel en voor de hand liggend: vele kleine bedragen maken uiteindelijk één groot bedrag. Verder is het zo dat de meeste schuldeisers hun wanbetalende klanten niet willen ‘belonen’ voor hun slechte gedrag, dus “het er maar bij laten zitten” is dan geen optie. Vraag daarom kosteloos een offerte op. Kleine moeite en je weet gelijk waar je aan toe bent, vul dit formulier vrijblijvend in en wij doen de rest.

De bulkvordering

Kleine vorderingen lenen zich niet voor een gerechtelijk incassotraject, maar grote bedragen wel. Daarom bieden sommige incassobureaus je de mogelijkheid om jouw vordering aan hen te verkopen. Het voordeel voor jou is dat je hierdoor direct van de vordering af bent: je krijgt het aankoopbedrag op je rekening en de kous is hierbij af. Alle verdere risico’s voor wat betreft de invordering komen na de verkoop van je vordering bij het incassobureau te liggen. Maar als het incassobureau meerdere vorderingen opkoopt voor hetzelfde bedrijf (dus bijvoorbeeld 250 vorderingen van 50 euro) dan is er ineens geen klein bedrag meer om te incasseren, maar gaat het daarentegen om een grote som geld.

Als je kiest voor verkoop van je vordering moet je niet verwachten dat je het gehele bedrag van je nota  in handen krijgt. Dat zou immers niet rendabel zijn voor het incassobureau: zij nemen de incasso en de daarbij behorende risico’s over en willen daar uiteraard ook iets aan verdienen. Door het verkopen van je vordering zal je dus alsnog een afboeking moeten doen in je boekhouding. Verder is het nog maar de vraag hoe het incassobureau omgaat met jouw voormalig klant, maar aan de andere kant: aan een klant die niet betaalt heb je tenslotte ook niet veel.

Offerte aanvragen >

Plaats een reactie