Incassobureau of deurwaarder

Als ondernemer zijnde kan het een moeilijke stap zijn om incassomaatregelen te nemen. Je wilt immers de relatie met je klant niet beschadigen en daarnaast weet je niet precies wat je van de deurwaarder of het incassobureau kunt verwachten. Toch is het handig om niet te lang te aarzelen over het nemen van incassomaatregelen. Vorderingen kennen een wettelijke verjaringstermijn en hoe later je het traject opstart, hoe moeilijker het soms wordt om afdoende verhaalsmogelijkheden te vinden. Maar kies je nu voor een incassobureau of voor een deurwaarder? De keuze is aan jou.

Het incassobureau

Deurwaarder of incassobureauEr zijn legio incassobureaus te vinden die werken op basis van no cure, no pay. Oók bij jou in de buurt. Om deze bureaus te vinden, kan je handig gebruik maken van dit formulier. Je ontvangt dan geheel vrijblijvend en kosteloos meerdere voorstellen van verschillende incassobureaus. Het voordeel van de no cure no pay principe is dat je er als opdrachtgever geen kosten aan hebt, tenzij er inderdaad voldoende verhaalsmogelijkheden blijken te zijn. Zo kom je dus nooit voor het probleem te staan dat je schuldenaar gevlogen is en jij opdraait voor de vruchteloze incassopogingen. Wel is het zo, dat de mogelijkheden van een incassobureau bij lange na niet zo ver reiken als die van een deurwaarder. Als het niet lukt om middels het minnelijke traject (brieven, aanmaningen en eventueel telefoontjes richting de schuldenaar) de vordering te verhalen, zal alsnog toevlucht moeten worden gezocht tot een deurwaarder.

De deurwaarder

De deurwaarder heeft veel meer mogelijkheden dan het incassobureau. Zo kan de gerechtsdeurwaarder iemand oproepen om voor het gerecht te verschijnen. Ook kan de deurwaarder overgaan tot boedel- of loonbeslag. Bij boedelbeslag wordt er beslag gelegd op roerende goederen, zoals de inboedel, de auto of het (plezier)vaartuig. Gaat de schuldenaar dan nog steeds niet over tot betaling, dan worden de roerende goederen verkocht en wordt de opbrengst aangewend om de schulden te voldoen. Bij loonbeslag wordt er niets verkocht, maar wordt een deel van het loon of de uitkering onder beslag gelegd en afgedragen aan het deurwaarderskantoor. De kosten voor de werkzaamheden van de deurwaarder worden, net zoals de kosten van een incassobureau overigens, over het algemeen verhaald op de schuldenaar.

Wie inschakelen: incassobureau of deurwaarder?

Moet je een keuze maken tussen een incassobureau of een deurwaarder, onthoud dan dat een incassobureau geen bevoegdheid heeft tot dagvaarden of tot het leggen van beslag. De mogelijkheden van een deurwaarder zijn dus vele malen groter. Overigens bieden veel incassobureaus een gecombineerde dienst aan: zij hebben dus vaak, naast incassomedewerkers, ook een gerechtsdeurwaarder in huis. Zie ook: inschakelen incassobureau


Incassobureau nodig? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Je ontvangt vrijblijvend en kosteloos meerdere offertes van verschillende incassobureaus. Bespaar geld en tijd, vul nu gratis en vrijblijvend dit formulier in!

OFFERTE AANVRAGEN >


(Geef een waardering)
Loading...

Een reactie plaatsen