Alles over het incassobureau

Eenincassobureau.nlAls je financiële verplichtingen aangaat, moet je deze uiteraard ook nakomen. Doe je dit niet, dan volgt een in gebreke stelling en zal de vordering op een gegeven moment worden overgedragen aan een incassobureau. Het incassobureau zal vervolgens het nodige in het werk stellen om de vordering alsnog te incasseren. Maar hoe een incassobureau precies te werk gaat en wat de rechten en mogelijkheden zijn van een dergelijk bureau, daar zijn veel mensen (nog) niet van op de hoogte. Daarom hebben wij eenincassobureau.nl opgericht.Op deze website vind je vrijwel alle informatie over alles wat met incassobureaus te maken heeft, zoals de incassoprocedure, de berekening van de incassokosten, de bevoegdheden van een incassobureau en het verschil tussen een incassobureau en een gerechtsdeurwaarder. Verder kan je gebruikmaken van onze kosteloze service om geheel vrijblijvend informatie of een offerte aan te vragen bij een incassobureau. Het enige wat je hoeft te doen is dit formulier in te vullen en wij regelen de rest.

Verder vind je hier alles wat je weten moet over de inschakeling van een incassobureau, de procedure van aanmaning tot executie en het nieuwe besluit vergoeding voor bovenwettelijke incassokosten. Dit besluit is per 1 juli 2012 van kracht en geldt voor alle vorderingen die op of na 1 juli 2012 opeisbaar zijn geworden. Ook andere “schuldzaken” komen ter sprake, zoals bijvoorbeeld de vraag of een incassobureau kan zorgen voor een negatieve BKR-notering en het inschakelen van een incassobureau door particulieren. Eenincassobureau.nl is zodoende een breed georiënteerde, laagdrempelige site voor iedereen die alle ins en outs wil weten over incassobureaus en hun werkzaamheden.

Het debiteurenrisico

Ben je zelfstandig ondernemer, dan is de kans groot dat je vroeg of laat aan den lijve ondervindt wat de term “debiteurenrisico” inhoudt. Hoewel vrijwel geen enkele ondernemer rekening houdt met de mogelijkheid dat zijn of haar factuur niet wordt voldaan, komt dit in de praktijk helaas vaker voor dan je denkt. Debiteurenbeheer zou dan ook een belangrijk onderdeel van je boekhouding moeten zijn: van wie krijg je nog geld, wat heb je voor die factuur gedaan en wanneer zou het geld op je rekening moeten staan?

Als je zelf geen factuur hebt verstuurt of deze pas tijden later opstelt heeft het meestal geen zin om achteraf een incassotraject op te starten. Het is dus belangrijk om zelf goed je administratie bij te houden. Een boekhoudprogramma kan hierbij vaak een handig hulpmiddel zijn. Op deze site lees je meer over de mogelijkheden om als zelfstandige een incassobureau in de arm te nemen.

Je klantrelatie

Helaas is de drempel om een incassobureau in te schakelen soms groot: met name kleine zelfstandigen zijn bang om de relatie met hun klant te schaden. De verhoudingen gaan er inderdaad meestal niet bepaald op vooruit, maar aan de andere kant moet je je afvragen hoe goed jouw relatie is met een klant die weigert je te betalen voor je werkzaamheden. Is een dergelijke klant inderdaad een aanwinst voor je zaak, of moet je zo iemand liever kwijt dan rijk zijn?


Incassobureau nodig? Vraag vrijblijvend een offerte op!

Schakel een incassobureau niet te laat in, vraag nu vrijblijvend een offerte op. Advies nodig? Vul dan dit formulier in.

OFFERTE AANVRAGEN >